Pentingna suhu sareng kalembaban dina peternakan hayam

Pentingna suhu sareng kalembaban dina peternakan hayam

Usum salju datang, belah kalér jeung kidul geus asup usum tiis, henteu ngan ukur jalma murag, hayam bakal "tiis". Suhu mangrupikeun hal anu penting anu tiasa ningkatkeun tingkat salamet sareng tingkat penetasan hayam hayam di kebon hayam, urang sadayana terang yén ngan dina suhu lingkungan anu saé endog tiasa tumuh sareng akhirna menetas janten hayam. Sareng dina prosés ngagedékeun budak awéwé ngora, suhu na handap teuing, anak hayam gampang dicekel tiis sareng nyababkeun diare atanapi panyakit pernapasan, sareng anak hayam bakal kumpul babarengan pikeun tetep haneut, mangaruhan tuang sareng kagiatan. Ku alatan éta, peternakan hayam kedah merhatoskeun kana pangendalian suhu.

Ngawaskeun suhu sareng ngendalikeun dina kandang hayam :

Suhu dina dinten kahiji dugi ka kadua umur 35 ℃ ka 34 ℃ dina inkubator sareng 25 ℃ ka 24 ℃ di kebon hayam.

Suhu inkubator tina umur 3 nepi ka 7 dinten nyaéta 34 ℃ dugi ka 31, sareng kebon hayam 24 ℃ dugi ka 22 ℃.
Dina minggu kadua, suhu inkubator nyaéta 31 ℃ ~ 29 ℃, sareng suhu tegalan hayam 22 ℃ ~ 21 ℃.
Dina minggu katilu, suhu inkubator nyaéta 29 ℃ ~ 27 ℃, sareng suhu peternakan hayam 21 ℃ ~ 19 ℃.
Dina minggu kaopat, suhu inkubator nyaéta 27 ℃ ~ 25 ℃, sareng kebon hayam 19 ℃ ~ 18 ℃.

Suhu pertumbuhan hayam kedah dijaga tetep stabil, henteu tiasa turun naek antara luhur sareng handap, bakal mangaruhan tumuhna hayam.

图片 1

 

 

 

Kalembaban dina kandang hayam utamina asalna tina uap cai anu dihasilkeun ku pernapasan anak hayam, pangaruh asor hawa dina anak hayam dikombinasikeun sareng suhu. Dina suhu anu pas, kalembaban anu saé pisan pangaruhna kana pangaturan termal awak hayam. Nanging nalika suhuna kawilang tinggi, awak hayam utamina ngandelkeun pembuangan panas anu nguap, sareng kalembabanna hawa anu luhur nyegah panyebaran hayam anu nguap, sareng panas awakna gampang ditumpukkeun dina awak, bahkan ngajadikeun naékna suhu awak, mangaruhan tumuh sareng ngahasilkeun endog énergi hayam. Umumna dipercaya yén 40% -72% nyaéta kalembaban anu cocog pikeun hayam. Suhu wates luhur hayam peletakan turun kalayan ningkatna kalembaban. Data rujukan nyaéta sapertos kieu: suhu 28 ℃, RH 75% suhu 31 ℃, RH 50% suhu 33 ℃, RH 30%.

Suhu cangkang raja sareng pamancar kalembaban DSC 6732-1

 

 

 

 

 

 

Urang tiasa nganggo sénsor suhu sareng kalembaban pikeun ngadeteksi data suhu sareng kalembaban dina kandang hayam, nalika suhu sareng kalembabanna luhur teuing atanapi handap teuing, langkung merenah pikeun urang nyandak tindakan anu pas, sapertos muka kipas knalpot pikeun ventilasi sareng mendingan atanapi nyandak ukuran anu pas pikeun tetep haneut. Suhu Hengko HENGKO® produk séri pamancar sareng asor dirancang khusus pikeun monitoring suhu sareng kalembaban di lingkungan anu keras. Aplikasi anu ilahar kalebet lingkungan jero ruangan anu stabil, pemanasan, AC- AC (HVAC), peternakan ternak, rumah kaca, kolam renang dalam ruangan, sareng aplikasi luar. Perumahan usik sénsor, perméabilitas hawa anu saé, aliran gas sareng asor gancang, laju tukeur gancang. Perumahan nyegah cai tina nyerep kana awak sénsor sareng ngarusak sénsorna, tapi ngamungkinkeun hawa nembus pikeun tujuan ngukur kalembaban ambient (kalembaban). Kisaran ukuran liang: 0.2um-120um, saringan anti lebu, pangaruh panganteur anu saé, épisiensi filtrasi tinggi. Ukuran liang, laju aliran tiasa disaluyukeun numutkeun kabutuhan; struktur stabil, beungkeutan partikel kompak, henteu hijrah, ampir teu tiasa dipisahkeun dina kaayaan anu kasar.

Suhu sareng kalembaban usik perumahan -DSC_5836

 

 

 

 

 

 


Post time: Feb-02-2021