Rëndësia e temperaturës dhe lagështisë në një fermë pule

Rëndësia e temperaturës dhe lagështisë në një fermë pule

Dimri po vjen, veriu dhe jugu kanë hyrë në sezonin e ftohtë, jo vetëm që njerëzit u ftohën, pula do të jetë "e ftohtë". Temperatura është një nga faktorët e rëndësishëm që mund të përmirësojë shkallën e mbijetesës dhe shkallën e çeljes së zogjve të pulës në fermën e pulave, të gjithë e dimë se vetëm në temperaturën e duhur të mjedisit mund të rriten vezët dhe përfundimisht të çohen në pula. Dhe në procesin e rritjes së pulave të reja, temperatura është shumë e ulët, zogjtë janë të lehtë për t'u ftohur dhe shkaktojnë diarre ose sëmundje të frymëmarrjes, dhe zogjtë do të mblidhen së bashku në mënyrë që të ngrohen, duke ndikuar në ushqyerjen dhe aktivitetet. Prandaj, ferma e pulave duhet t'i kushtojë vëmendje kontrollit të temperaturës.

Monitorimi dhe kontrolli i temperaturës në kafaz pule

Temperatura në ditën e parë deri të dytë të moshës ishte 35 ℃ në 34 ℃ në inkubator dhe 25 ℃ në 24 në fermën e pulave.

Temperatura e inkubatorëve nga mosha 3 deri në 7 ditë ishte 34 ℃ deri në 31, dhe ajo e fermave të pulave ishte 24 ℃ deri 22.
Në javën e dytë, temperatura e inkubatorit ishte 31 ~ ~ 29, dhe temperatura e fermës së pulave ishte 22 ℃ ~ 21.
Në javën e tretë, temperatura e inkubatorit ishte 29 ℃ ~ 27 ℃, dhe temperatura e fermës së pulave ishte 21 ℃ ~ 19.
Në javën e katërt, temperatura e inkubatorit ishte 27 ℃ ~ 25 ℃, dhe ajo e fermës së pulave ishte 19 ℃ ~ 18.

Temperatura e rritjes së zogjve duhet të mbahet e qëndrueshme, nuk mund të luhatet midis lartë dhe të ulët, do të ndikojë në rritjen e pulave.

图片 1

 

 

 

Lagështia në kafazin e pulave vjen kryesisht nga avujt e ujit të gjeneruar nga frymëmarrja e zogjve, ndikimi i lagështisë së ajrit në pula është i kombinuar me temperaturën. Në temperaturën e duhur, lagështia e lartë ka pak efekt në rregullimin termik të trupit të pulës. Sidoqoftë, kur temperatura është relativisht e lartë, trupi i pulës kryesisht mbështetet në shpërndarjen e nxehtësisë avulluese, dhe lagështia e lartë e ajrit parandalon shpërndarjen e nxehtësisë avulluese të pulës, dhe nxehtësia e trupit është e lehtë për tu grumbulluar në trup, dhe madje e bën rritja e temperaturës së trupit, duke ndikuar në rritjen dhe efektivitetin e prodhimit të vezëve të pulës. Në përgjithësi besohet se 40% -72% është lagështia e përshtatshme për mishin e pulës. Temperatura kufitare e sipërme e pulave hedhëse u ul me rritjen e lagështisë. Të dhënat referuese janë si më poshtë: temperatura 28 ℃, RH 75% temperatura 31 ℃, RH 50% temperatura 33 ℃, RH 30%.

Transmetuesi i temperaturës dhe lagështisë së predhës mbretërore DSC 6732-1

 

 

 

 

 

 

Ne mund të përdorim sensorin e temperaturës dhe lagështisë për të zbuluar të dhënat e temperaturës dhe lagështisë në pula, kur temperatura dhe lagështia është shumë e lartë ose shumë e ulët, është e përshtatshme për ne të marrim masa në kohë, të tilla si hapja e ventilatorit të shkarkimit për ventilim dhe ftohja ose marrja e masave në kohë për t'u ngrohur. Produktet e serive të transmetuesit të temperaturës dhe lagështisë Hengko HENGKO® janë krijuar posaçërisht për monitorimin e temperaturës dhe lagështisë në mjedise të vështira. Aplikimet tipike përfshijnë ambient të brendshëm të qëndrueshëm, ngrohje, ajër të kondicionuar me ventilim (HVAC), fermë për bagëti, serrë, pishina të brendshme dhe aplikime në natyrë. Strehimi i sondës së sensorit, përshkueshmëria e mirë e ajrit, rrjedha e shpejtë e gazit dhe lagështia, shpejtësia e shpejtë e shkëmbimit. Shtëpia parandalon depërtimin e ujit në trupin e sensorit dhe dëmtimin e sensorit, por lejon që ajri të kalojë përmes për të matur lagështinë e ambientit (lagështinë). Diapazoni i madhësisë së poreve: 0.2um-120um, filtër i papërshkueshëm nga pluhuri, efekt i mirë përgjimi, efikasitet i lartë i filtrimit. Madhësia e poreve, shpejtësia e rrjedhës mund të personalizohet sipas nevojave; strukturë e qëndrueshme, bashkim grimcash kompakte, pa migrim, pothuajse i pandarë në një mjedis të ashpër.

Shtëpia e sondës së temperaturës dhe lagështisë -DSC_5836

 

 

 

 

 

 


Post time: Feb-02-2021