Instrument i pikës së vesës për matjen e përmbajtjes së lagështisë së gjurmëve të ajrit

Temperatura e pikës së vesës duhet të fokusohet në shumë mjedise të kontrollit industrial.Në çdo temperaturë, sasia maksimale e avullit të ujit që ajri mund të mbajë quhet presioni i ngopjes së avullit të ujit.Në këtë kohë, shtimi i më shumë avujve të ujit do të shkaktojë kondensim.Kondensimi është më pak i dëshirueshëm në sistemet e ajrit të kompresuar, pasi mund të çojë në bllokim të tubave, dështime të makinerive, ndotje dhe ngrirje.

Çfarë ndikimi ka presioni në pikën e vesës?Kompresimi i ajrit me një kompresor ajri rrit presionin e avullit të ujit dhe kështu vlerën e pikës së vesës.Prandaj, vlera e pikës së vesës me pikë fikse e matur nga matësi i pikës së vesës do të jetë e ndryshme nga vlera e pikës së vesës në procesin e ajrit të kompresuar.

Cili është diapazoni tipik i pikës së vesës?Në raste të veçanta, diapazoni i temperaturës së pikës së vesës në ajrin e kompresuar mund të jetë deri në -80 °C (-112 °F).Sistemi i ajrit të kompresuar i pajisur me një tharëse frigoriferike e kalon ajrin e kompresuar përmes një shkëmbyesi nxehtësie të ftohur, duke lejuar që lagështia e ajrit të kondensohet në rrugën e rrjedhës dhe më pas të filtrohet.Këto sisteme zakonisht prodhojnë ajër me një temperaturë të pikës së vesës jo më pak se 5°C (41°F).

Dew point instrument for measuring air trace moisture content

Si të matet pika e vesës ndërmjet ajrit të sistemit?Ne duhet të zgjedhim një transmetues të pikës së vesës ose një matës të pikës së vesës tharëse me një gamë të përshtatshme matjeje.Matësi i pikës së vesës së serisë HENGKO HT608 i përshtatshëm për funksionimin e sistemit me presion të lartë, disametra e pikës së vesësnë treg nuk mund të përballojë presionin e lartë, ose matësit e importuar janë shumë të shtrenjtë.Seria 608transmetues sensor i pikës së vesësjo vetëm që mund të përballojë presionin e lartë, por mund të nxjerrë temperaturën dhe lagështinë, temperaturën e pikës së vesës, temperaturën e llambës së lagësht, saktësinë e lartë, qëndrueshmërinë e mirë.

HENGKO-dew point sensor for compressed air-DSC_8831

 

Transmetuesi i pikës së vesës 608 është instaluar për të matur ajrin e kompresuar pas zgjerimit në presionin atmosferik, por nëse pika e vesës së presionit është parametri i kërkuar i matjes, vlera e matur e pikës së vesës duhet të korrigjohet.Instalimi duhet të ndjekë udhëzimet e prodhuesit, veçanërisht mos instaloni sensorin e pikës së vesës në fund të një tubi të shkurtër pa rrjedhje ajri ose tuba të tjerë "qoshe të vdekur".Nëse e instaloni matjen në këto vende, jo vetëm që diapazoni i matjes është i vogël, por një problem tjetër është se matja është e pasaktë dhe vetë produkti dëmtohet lehtësisht.Për tuba ose kuti të ngushta dhe të gjata, 608c ose608dMatësit e pikës së vesës janë shumë të përshtatshëm për matje, tub zgjatues prej çeliku inox 316L, i hollë, i ngurtë, me rezistencë të ulët, i përshtatshëm për matje në hapësira të ngushta;Saktësi e lartë, përsëritshmëri e mirë, stabilitet i mirë afatgjatë;Ekzistojnë dy lloje sondash: me prizë dhe jo të priza, të cilat janë të përshtatshme për t'u aplikuar në skenarë të ndryshëm mjedisorë, plotësojnë nevojat tuaja të ndryshme dhe zgjasin jetën e shërbimit të instrumentit.

HENGKO-Temperature and humidity instrument -DSC 7274

Instrumenti matës i pikës së vesës përdoret gjerësisht në tharëse, sistemet e ajrit të kompresuar, ndarjen e ajrit, petrokimike, metalurgji, energji elektronike, prodhimin e makinerive dhe industri të tjera.Shumë produkte industriale duhet të vlerësohen dhe monitorohen për gjurmë të përmbajtjes së ujit, si p.sh. gazi me pastërti të lartë ka kërkesa strikte për ujin, sepse uji i gazit jo vetëm që mund të shpërndajë disa përbërës të gazit, por gjithashtu prodhon acid ose alkali me disa përbërës në një reaksion kimik, pajisje korrozioni ose dëmtim të instrumentit.

https://www.hengko.com/

 

 


Koha e postimit: Dhjetor-27-2021

Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni