Pentinge suhu lan asor ing peternakan pitik

Pentinge suhu lan asor ing peternakan pitik

Mangsa bakal teka, sisih lor lan kidul wis mlebu musim adhem, ora mung wong sing adhem, pitik bakal "adhem". Suhu minangka salah sawijining faktor penting sing bisa ningkatake tingkat kaslametan lan tingkat penetasan cah ayu ing peternakan pitik, kita kabeh ngerti mung ing suhu lingkungan sing endhog, endhog bisa tuwuh lan pungkasane bisa dadi pitik. Lan nalika ngunggahake bocah enom, suhune sithik banget, bocah-bocah wadon gampang adhem lan nyebabake diare utawa penyakit pernapasan, lan bocah-bocah wadon bakal kumpul supaya tetep anget, mengaruhi panganan lan kegiatan. Mula, peternakan pitik kudu nggatekake kontrol suhu.

Pemantauan suhu lan kontrol ing kandhang pitik :

Suhu nalika dina kaping pisanan nganti kaping pindho yaiku 35 ℃ nganti 34 ℃ ing inkubator lan 25 ℃ nganti 24 ℃ ing peternakan pitik.

Suhu inkubator umur 3 nganti 7 dina yaiku 34 ℃ nganti 31 ℃, lan peternakan pitik 24 ℃ nganti 22 ℃.
Ing minggu kapindho, suhu inkubator yaiku 31 ℃ ~ 29 ℃, lan suhu peternakan pitik 22 ℃ ~ 21 ℃.
Ing minggu kaping telu, suhu inkubator yaiku 29 ℃ ~ 27 ℃, lan suhu peternakan pitik 21 ℃ ~ 19 ℃.
Ing minggu kaping papat, suhu inkubator yaiku 27 ℃ ~ 25 ℃, lan peternakan pitik 19 ℃ ~ 18 ℃.

Suhu tuwuh pitik kudu tetep stabil, ora bisa fluktuasi ing antarane dhuwur lan endhek, bakal mengaruhi tuwuhing pitik.

图片 1

 

 

 

Kelembapan ing kandhang pitik umume asale saka uap banyu sing diasilake saka ambegan bocah cilik, pengaruh asor udhara ing bocah wadon kasebut digabung karo suhu. Ing suhu sing pas, asor dhuwur ora mengaruhi regulasi termal awak ayam. Nanging yen suhu rada dhuwur, awak pitik utamane gumantung karo disipasi panas sing nguap, lan asor udhara sing dhuwur bisa nyegah pembuangan panas sing nguap saka pitik, lan panase awak gampang dikumpulake ing awak, lan suhu awak mundhak, mengaruhi tuwuh lan produksi endhog ing pitik. Umume dipercaya manawa 40% -72% minangka asor sing cocog kanggo ayam. Suhu watesan ndhuwur endhog pitik mudhun kanthi nambah asor. Data referensi kaya ing ngisor iki: suhu 28 ℃, RH 75% suhu 31 ℃, RH 50% suhu 33 ℃, RH 30%.

Suhu cangkang raja lan pemancar asor DSC 6732-1

 

 

 

 

 

 

Kita bisa nggunakake sensor suhu lan asor kanggo ndeteksi suhu lan data asor ing kandhang, nalika suhu lan asor banget utawa kurang banget, mula luwih becik kita njupuk langkah-langkah sing tepat, kayata mbukak kipas angin kanggo ventilasi lan adhem utawa njupuk langkah tepat wektu supaya anget. Produk seri pemancar suhu lan kelembapan Hengko HENGKO® dirancang khusus kanggo ngawasi suhu lan asor ing lingkungan sing keras. Aplikasi khas kalebu lingkungan njero ruangan sing stabil, pemanas, AC, AC, peternakan, omah kaca, kolam renang njero ruangan, lan aplikasi ruangan. Perumahan probe sensor, permeabilitas udara sing apik, aliran gas lan asor cepet, kecepatan tukar cepet. Perumahan kasebut ngalangi banyu ora bisa mlebu ing awak sensor lan ngrusak sensor, nanging ngidini hawa bisa nembus kanggo tujuan ngukur kelembapan sekitar (asor). Rentang ukuran pori: 0.2um-120um, tahan debu, efek interception sing apik, efisiensi filtrasi sing dhuwur. Ukuran pori, laju aliran bisa disesuaikan miturut kabutuhan; struktur stabil, ikatan partikel kompak, ora ana migrasi, meh ora bisa dipisahake ing lingkungan sing angel.

Suhu lan suhu omah asor -DSC_5836

 

 

 

 

 

 


Post time: Feb-02-2021